|
Τίτλος: ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΦΑΡΟΥΣ
Συγγραφέας: Αντώνης Καλογήρου
Θέμα: Οι 508 πέτρινοι και μεταλλικοί φάροι της Ελλάδας στο Ιόνιο και Αιγαίο πέλαγος .
Το Βιβλίο αποτελείται από 6 βιβλία
1ο Βιβλίο – Γενικά των φάρων – Κατάλογοι των φάρων. Σελ. 67.
2ο Βιβλίο – Οι φάροι του βόρειου Ιονίου πελάγους, του Πατραϊκού και του Κορινθιακού. Σελ. 128.
3ο Βιβλίο – Οι φάροι του νότιου Ιονίου πελάγους της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης. Σελ. 114.
4ο Βιβλίο – Οι φάροι ανατ. Πελοποννήσου, του Σαρωνικού, της ανατ. Στερεάς και της Εύβοιας. Σελ. 148.
5ο Βιβλίο – Οι φάροι των Σποράδων, του βορείου και ανατολικού Αιγαίου πελάγους. Σελ. 137.
6ο Βιβλίο – Οι φάροι των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Σελ. 192
Εκτύπωση: Έγχρωμη
Άλλα στοιχεία: Οι φάροι παρουσιάζονται ανά περιοχή όπως είναι καταχωρημένοι στο βιβλίο ''Φαροδείκτης των Ελληνικών ακτών''. Η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε 10 περιοχές. Στο βιβλίο έχουν δημιουργηθεί 26 υποπεριοχές. Σε κάθε περιοχή οι φάροι παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά όπως είναι καταχωρημένοι στο βιβλίο Φαροδείκτης. Στο 1ο βιβλίο υπάρχουν δύο κατάλογοι των φάρων, ο πρώτος με αλφαβητική σειρά της ονομασίας του φάρου και ο δεύτερος με αλφαβητική σειρά του νομού ή του νησιού όπου βρίσκεται. Κάθε περιοχή, υποπεριοχή και φάρος συνοδεύονται από ένα χάρτη.
Το βιβλίο συνοδεύεται από 2 χάρτες της Ελλάδας της εταιρείας ΑΝΑΒΑΣΗ όπου στον πρώτο παρουσιάζονται οι φάροι ονομαστικά και στο δεύτερο με απλούς αστερίσκους. Επίσης συνοδεύεται και από 2 αρχεία kml του Google Earth όπως και οι χάρτες
Η ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου είναι οι διασυνδέσεις (Links) που οδηγούν είτε στους δορυφορικούς χάρτες της Google, είτε σε αεροφωτογραφίες Tripinview όπου φαίνονται οι φάροι της Ελλάδας.
Σελίδες: Σύνολο 6 βιβλίων 786 σελίδες.
Διαστάσεις: 29 Υ Χ 21 Π εκ.
Έκδοση: 2019
Εκδότης: www. pezoporia.gr
Τιμή: Η ψηφιακή έκδοση διατίθεται δωρεάν. - Έντυπη έκδοση κατόπιν συνεννοήσεως.
Λίγα λόγια από τον συγγραφέα:
''Παθιασμένος με τα βουνά και τα μονοπάτια τους, ποτέ δεν απέκτησα μια ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα. Οι κορυφές των βουνών μου προσέφεραν μια αίσθηση ελευθερίας, μια γοητευτική αίσθηση, καθώς αντίκριζες τον κόσμο από ψηλά. Πως από τα βουνά έφτασα στη θάλασσα για να ασχοληθώ με τους φάρους; Δύσκολο να το απαντήσω. Η μοναξιά τους, η απομόνωση τους, τα ακριτικά σημεία που βρίσκονται, σε αιχμηρά ακρωτήρια και αποκομμένες βραχονησίδες προσφέρουν τα ίδια συναισθήματα με τα κορφοβούνια. Οι φάροι που περιγράφονται δεν είναι οι φάροι των λιμανιών και των πολυσύχναστων διελεύσεων. Είναι οι φάροι που βρίσκονται μόνοι τους σε απόκρημνα και μοναχικά τοπία. Η συνήθης ενασχόληση με τους φάρους, περιστρέφεται και πολύ λογικά γύρω από τους πέτρινους φάρους, τα παραδοσιακά πλέον αυτά κτίσματα του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.
Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας πέρα από τους πέτρινους φάρους περιγράφονται και οι μεταλλικοί, οι εκτός των λιμανιών, φτάνοντας στο συνολικό αριθμό των 508 φάρων.
Αρμενίστε και γνωρίστε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου τους ελληνικούς φάρους''.
|