Σάββατο 13 Απριλίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Ανακοινώσεις
2ος Ορεινός Μαραθώνιος «Ηρακλής» (Κυριακή 14/9/2008)
28/7/2008

Ο Δήμος Υπάτης σε συνεργασία με το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Nature In Action σας προσκαλούν στο 2ο Φεστιβάλ Ορεινών Αθλημάτων Οίτης.
Κύρια εκδήλωση αυτού του Φεστιβάλ θα είναι o 2ος Ορεινός Μαραθώνιος «Ηρακλής» με τη διεθνή ονομασία: “Hercules Mountain Marathon”. Ημέρα διεξαγωγής του είναι η Κυριακή 14/9/2008. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη διαδρομή του φετινού αγώνα έχουν γίνει αλλαγές ώστε να περιοριστεί η άσφαλτος (μόνο 1χλμ.) και οι δασικοί δρόμοι (3.8χλμ.). Έτσι τα μονοπάτια καλύπτουν περίπου το 89%. Ευελπιστούμε πως μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα έχει τελειώσει και η βελτίωση του τελευταίου μονοπατιού, πριν τον τερματισμό στην Υπάτη, που ήταν αρκετά δύσβατο και δυσκόλεψε τους αθλητές. Αυτή θα είναι και η τελική χάραξη της διαδρομής ώστε να υπάρχουν συγκρίσιμοι χρόνοι. Η on line λίστα εγγραφών έχει ανοίξει στο www.natureinaction.gr και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30/8/2008. Μοναδική προϋπόθεση για να γίνει δεκτή η δήλωση συμμετοχής είναι ο τερματισμός εντός ορίων σε έναν αγώνα βουνού.
Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2008 διοργανώνεται το Φεστιβάλ Ορεινών Αθλημάτων Οίτης στην Υπάτη Φθιώτιδας. Στο πλαίσιο αυτού του Φεστιβάλ θα γίνουν πεζοπορίες, καταβάσεις φαραγγιών (canyoning), ποδηλατικές διαδρομές (mountain bike ), προβολές περιβαλλοντικού υλικού, ξεναγήσεις και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Στόχος είναι η προβολή του αθλητικού τουρισμού που αποτελεί ήπιας μορφής ανάπτυξη. Σίγουρα η Οίτη είναι ιδανικός τόπος για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Αξίζει να αναφέρουμε πως εδώ έγινε η Πανελλήνια Ορειβατική συνάντηση τον Ιούλιο του 2008 και η Παγκόσμια συνάντηση Canyoning το 2007.
Στο www.natureinaction.gr θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον αγώνα. Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρατίλα Λουκά στο 6932271106.


“Hercules Mountain Marathon” Ο Μαραθώνιος Ορεινού τρεξίματος της Οίτης. Ένας αγώνας στα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού. Στο βουνό που βρήκε τη λύτρωση ο μυθικός ήρωας Ηρακλής και οδηγήθηκε στην αποθέωση. Στο βουνό με τα 1500 είδη φυτών!

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004