Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Ανακοινώσεις
Εθελοντική πυροφύλαξη στη Πάρνηθα
2/6/2008

Η αντιπυρική περίοδος άρχισε ήδη. Μετά από έναν παραγωγικό χειμώνα προετοιμασίας, ο ΕΔΑΣΑ αρχίζει και φέτος από 15 Μαϊου, για 22η συνεχή χρονιά, τις νυχτερινές πυροφυλάξεις του στη θέση Σκίπιζα της Πάρνηθας, που θα διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι, και ως τις 15 Οκτωβρίου. Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε σε αυτήν την προσπάθεια, και να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετέχοντας σε μια ομάδα πυροφύλαξης του ΕΔΑΣΑ.

Η πυροφύλαξη γίνεται με δίωρες, για κάθε εθελοντή, νυχτερινές βάρδιες, μεταξύ 9 το βράδυ και 6 το πρωί. Η ομάδα πυροφύλαξης είναι εξοπλισμένη με χάρτες, πυξίδες, κυάλια για τον εντοπισμό των πυρκαγιών και με ασυρμάτους για την ειδοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Η πυροφύλαξη και ο ύπνος γίνονται σε στεγασμένο χώρο σε υψόμετρο 1.300 μ. Το μόνο που χρειάζεται να φέρουν οι εθελοντές είναι το φαγητό τους, νερό και κουβέρτες ή υπνόσακο. Ο ΕΔΑΣΑ διαθέτει μικρά στρώματα. Για τη συμμετοχή σας σε μια εθελοντική ομάδα πυροφύλαξης δε χρειάζεται ειδική εκπαίδευση (υπάρχει επικεφαλής εκπαιδευμένος υπεύθυνος, μέλος του ΕΔΑΣΑ), παρά μόνο λίγος από το χρόνο σας και διάθεση για την προστασία του δάσους.

Εδώ να απαντήσουμε και σε μια ερώτηση που θέτουν μερικοί: τι να φυλάξει πια κανείς μετά την καταστροφική περσινή πυρκαγιά; Απάντηση: υπάρχουν πολλά για να φυλάξει κανείς. Η καταστροφική πυρκαγιά άφησε ανέπαφο ολόκληρο το βόρειο και ανατολικό τμήμα του Δρυμού, καθώς και άλλα τμήματα, ανερχόμενα συνολικά στα 2/3 περίπου του Δρυμού. Η εντύπωση ότι ο Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας έχει καταστραφεί ολοσχερώς, που αναπαράγεται από ορισμένες πλευρές, είναι λανθασμένη, προάγει την αδράνεια και τη μοιρολατρεία, και εξυπηρετεί τελικά εκείνους που επιβουλεύονται και την υπόλοιπη Πάρνηθα. Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε μαζί μας να φυλάξουμε την Πάρνηθα που αγαπάμε. Και αν για κάποιο λόγο δε μπορείτε να έρθετε εσείς, προωθήστε αυτό το email στους φίλους σας.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Ε.ΔΑΣ.Α. λειτουργεί : εργάσιμες ημέρες από τις 18.00 ως τις 21.00 μμ. στο τηλέφωνο 210 5200680 και Fax: 2105200681. Μπορείτε όμως ν' αφήσετε μήνυμα οποιαδήποτε άλλη ώρα. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε e-mail (edasa@otenet.gr) προσδιορίζοντας ποιες ημέρες ή ημερομηνίες θα σας ήταν ευκολότερο να συμμετάσχετε. Περισσότερες πληροφορίες για τις εθελοντικές πυροφυλάξεις και τον ΕΔΑΣΑ μπορείτε να βρείτε στο www.edasa.gr όπου μπορείτε να βρείτε και αναλυτικές οδηγίες για τους εθελοντές πυροφύλακες.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

ΕΔΑΣΑ
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγ. Κωνσταντίνου 12 Αθήνα Τ.Κ.10431 - Τηλ: 2105200-680 / FAX: 2105200-681
Email : edasa@otenet.gr

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004