Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Απόψεις & Θέματα
Επιστολές διαμαρτυρίας για την διοργάνωση αγώνα 4X4 στο μονοπάτι Ε4
27/3/2008

Το pezoporia.gr έχει λάβει μέχρι στιγμής πληθώρα επιστολών διαμαρτυρίας σχετικά με έναν ανείκουστο αγώνα τετρακίνητων οχημάτων τα οποία πρόκειται να κινηθούν... σε τμήματα του ορειβατικού μονοπατιού Ε4! Παραθέτουμε παρακάτω δύο από αυτές. Το pezoporia.gr στηρίζει με όλους τους δυνατούς τρόπους την κίνηση διαμαρτυρίας για την ακύρωση του αγώνα αυτού ή την αλλαγή της διαδρομής που θα ακολουθήσουν τα οχήματα.


Αγαπητοί φίλοι, σας επισυνάπτω email που αφορά την κίνηση τετρακίνητων οχημάτων και τη διοργάνωση αγώνων σε τμηματα του Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4. Να επισημαίνω ότι μια τέτοια τέτοια ενέργεια δεν είναι μόνο ασύμβατη με τον χαρακτήρα του ορειβατικού μονοπατιού Ε4 αλλά θα πραγματοποιηθεί εντός καμμέων εκτάσεων (καταστρέφοντας την αναγέννηση) και θα δημιουργήσει μιμητές. Πιστεύω ότι μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε αντιπαραθέτοντας επιχειρήματα και προσπαθώντας να πείσουμε για την αναβολή ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Σας ευχαριστώ,
Ηλίας Τζηρίτης
Γ. Γραμματεας ΣΦΟΣΠ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣΜε την παρούσα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την πρόθεση περιοδικού ασχολούμενου με την τετρακίνηση, να διοργανώσει εκδρομή διάσχισης με όχημα 4x4 του μονοπατιού Ε4. Αναλυτικότερες πληροφορίες επί του εγχειρήματος αυτού επισυνάπτονται.Όσοι έχουν βαδίσει τμήματα του Ε4, γνωρίζουν ότι αυτό είναι ανέφικτο. Η ανησυχία μου δεν είναι τόσο για την οικολογική ζημιά που μπορεί να δημιουργήσει ένα και μοναδικό τέτοιο εγχείρημα, αλλά για το μήνυμα που δίνει. Είναι σίγουρος ότι θα βρει μιμητές και δεν θα αργήσουμε να δούμε παρόμοιες προσπάθειες διάσχισης ορειβατικών μονοπατιών με οχήματα 4x4. Σε αυτή τη περίπτωση μπορούμε πλέον να μιλήσουμε για οικολογική ζημιά.Όντως κάτοχος οχήματος 4x4 αλλά και λάτρης της ορεινής πεζοπορίας, με αρκετές εκδρομές και χιλιόμετρα σε δασικούς δρόμους ανά την Ελλάδα, χαίρομαι και απολαμβάνω αυτή την ελευθερία κίνησης που έχουμε.Τέτοιες ενέργειες, το μόνο που θα έχουν σαν αποτέλεσμα μεσοπρόθεσμα είναι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και η απαγόρευση κίνησης οχημάτων 4x4 σε δασικούς δρόμους, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.Με εκπλήσσει δε ακόμη περισσότερο, ότι σύμφωνα με την άποψη του περιοδικού, το εγχείρημα αυτό έχει την έγκριση, άδεια και υποστήριξη δημοσίων φορέων όπως της ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κρατικής Τηλεόρασης (Εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα»).Το περιοδικό μπορεί κάλλιστα να αναδιοργανώσει τη διαδρομή του, αφήνοντας απ' έξω τα ορειβατικά μονοπάτια. Μια διαδρομή από την μία άκρη της Ελλάδος στην άλλη μέσα από δασικούς δρόμους και χωματόδρομους μπορεί να προβάλλει τη χώρα μας χωρίς να καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον. Σε προσωπικό επίπεδο προέβηκα σε όλες τις κινήσεις που μπορούσα να κάνω. Θεωρώ ότι οι παρέμβαση συλλόγων που αγαπούν το περιβάλλον και τα Δάση, μπορεί να σταματήσει το εγχείρημα αυτό. Θα σας παρακαλούσα να προβείτε σε επίσημη διαμαρτυρία τόσο στο περιοδικό το ίδιο, όσο και στους παραπάνω φορείς.

Με εκτίμηση Δ. Μηλιώνης
Κύπρου 6,Ν. Ηράκλειο Αττικής
+30 6977 465 544
Περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημα του περιοδικού μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του περιοδικού http://www.tetrakinisimag.gr/e4.htm
  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004