Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Ειδήσεις
Θερινό Οικολογικό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Ο ορεινός χώρος & τα δάση
3/5/2007

Τα σεμινάρια του ΘΟΠ είναι ένας καταξιωμένος πλέον θεσμός, διεξάγονται από το 1998 κάθε Ιούλιο σε διαφορετικό νησί κάθε φορά και το έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής πάνω από 1000 άτομα. Τα νησιά που έχουν φιλοξενήσει το ΘΟΠ μέχρι σήμερα είναι: ΧΑΛΚΗ, ΠΑΤΜΟΣ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΣΚΥΡΟΣ, ΛΗΜΝΟΣ, ΣΥΡΟΣ, ΙΟΣ και ΝΙΣΥΡΟΣ. Διοργανώνονται από το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών (ΔΙΠΕ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΥΠΕΧΩΔΕ και είναι ένας συνδυασμός επιμόρφωσης και διακοπών. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες - επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς μέσης και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, περιβαλλοντολόγους, μηχανικούς, στελέχη των ΟΤΑ, φοιτητές κ.α, και γενικότερα σε όποιον επιθυμεί να είναι ενήμερος για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης.

Το ΘΟΠ είναι διαρκείας τριών εβδομάδων και περιλαμβάνει τετράωρα μαθήματα καθημερινά (10.00-14.00), απογευματινές διαλέξεις ανοικτές και για τους κατοίκους της περιοχής και επισκέψεις σε διάφορα σημεία του νησιού με ειδικό ενδιαφέρον. Οι εισηγητές είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, ή στελέχη κοινωνικών φορέων, με αποδεδειγμένη πείρα στο αντικείμενο. Οι εισηγήσεις εκδίδονται σε ειδικό τόμο που διανέμεται στους συμμετέχοντες, οι οποίοι στο τέλος παίρνουν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι συμμετέχοντες στο "Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο" καταβάλλουν ένα μικρό ποσόν ως δίδακτρα, ανάλογο με τον χρόνο παρακολούθησης και με ειδική έκπτωση για νέους και φοιτητές.

Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχουν ο Δρ Περιβαλλοντολόγος, Πρόεδρος του ΔΙΠΕ Ηλίας Ευθυμιόπουλος και ο Δρ Περιβαλλοντολόγος-Χωροτάκτης Μιχάλης Μοδινός.

Θερινό Οικολογικό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Θάσος, 2 - 20 Ιουλίου 2007
Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟΝ», Λιμένας
Δευ-Παρ 10.00—14.00

Με τη συνεργασία του Παν/μίου Θεσσαλίας
Με την υποστήριξη του Δήμου Θάσου
Υπό την αιγίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ


> Πρόγραμμα (pdf)
> Όροι & αίτηση συμμετοχής (pdf)

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004