Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Ειδήσεις
Ημερολόγιο του E4 CHARITY CHALLENGE
18/7/2011

1η Ημέρα (21 Ιουνίου)
Η διαδρομή ήταν ήπια σε κλίσεις σε γενικές γραμμές. Η πορεία Φυλάκιο Νίκης στα σύνορα – Πολυπλάτανο – Φλώρινα – Δροσοπυγή – Νυμφαίο – Ξυνό Νερό – Αμύνταιο. Συνολική απόσταση που διανύθηκε 73 χλμ από 63 από τις πληροφορίες του Ε4. Οι μεγάλες ανηφόρες από το 35κμ και μετά μέσα σε πολύ ζεστή. Τα παιδιά αισιόδοξα και δυνατά. Άλλωστε είναι η πρώτη μέρα. Κάθε ενίσχυση σας και καλός σας λόγος δίνει «φτερά» στα πόδια τους. Σας Ευχαριστούμε.

2η Ημέρα (22 Ιουνίου)
Τα παιδιά ολοκλήρωσαν τη διαδρομή των 60 χλμ και 2500 μέτρων υψομετρικής φτάνοντας στο Σέλι. Χαρούμενοι και χαμογελαστοί περιέγραψαν τη διαδρομή λέγοντας μάλιστα και το αστείο της μέρας «μια πινακίδα σε ένα μικρό οικισμό – Πυρηναία – Άλπεις – Ταϋγετος!!!». Διαδρομή: Αγ. Παντελεήμων - Μανιάκι - Πύργοι - 3- 5 Πηγάδια - Χ.Κ. Σέλι.

3η Ημέρα (23 Ιουνίου)
Ο Δημήτρης με το Λουκά ολοκλήρωσαν με πολύ καλή διάθεση τα σημερινά 63 χλμ και μάλιστα μου περιέγραψαν απίστευτης ομορφιάς κατεβάσματα από την Παναγία Σουμελά και μετά. Σήμερα η μέρα ήταν όμορφη διότι βρίσκονταν παρατεταμένα σε υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα. Τελικά το Ε4 περνάει από πολλά χιονοδρομικά. Αύριο πάμε για το 3ο στο Ελατοχώρι. Λογικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα αύριο αργά το απόγευμα θα βρίσκονται στο Λιτόχωρο. Το Σάββατο θα γίνει μια μικρή παράκαμψη μιας και το Ε4 δεν περνάει από το Μύτικα αλλά από το Σκολιό. Ο Δημήτρης έχει τα γενέθλια του και θέλει να τα γιορτάσει με την ευκαιρία αυτή στη κορυφή. Σας ευχαριστούν όλους για τα μηνύματα υποστήριξης σας. Η σημερινή διαδρομή : Σέλι - Παναγία Σουμελά – Καστανιά – Μικρή Σάντα – Φράγμα ΔΕΗ – Σφηκιά – Ριζώματα.

4η Ημέρα (24 Ιουνίου)
Σήμερα και ο Δημήτρης και ο Λουκάς πολύ ταλαιπωρημένοι φτάσανε μόλις πριν λίγο στο Δίον. Το ίχνος του μονοπατιού δεν υπήρχε με αποτέλεσμα απίστευτο χάσιμο και χρονικά μεγάλη απόκλιση. Οπότε και αναγκαστικά το κομμάτι μέχρι τη Μονή Αγίου Διονυσίου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα. Κατάκοποι θα κατευθυνθούν στο Λιτόχωρο για ξεκούραση. Αυτά είναι όμως είναι μέσα στο πρόγραμμα της «περιπέτειας». Η Διαδρομή ΡΙΖΩΜΑΤΑ- Χ.Κ.ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ- ΚΑΤΑΦ. ΑΝΩ ΜΗΛΙΑ- ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ- ΛΟΦΟΣ-ΔΙΟΝ.

5η Ημέρα (25 Ιουνίου)
Ο Λουκάς και ο Δημήτρης ξεκίνησαν τη διαδρομή με τη συνοδεία αθλητών και στη συνέχεια γιορτάσανε τα γενέθλια του Δημήτρη στο Σκολιό. Καταλήξανε στο Κοκκινοπλό για διανυκτέρευση. Σύνολο 43 χλμ σε μια πολύ απαιτητική διαδρομή ύστερα από την περιπετειώδη κατάληξη της 4ης μέρας. Συγκινητικό και ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μέρους τους στου κορυφαίους αθλητές Δημήτρη Θεοδωρακάκο – Νίκο Κωστόπουλο και Νίκο Πολιά που τους ακολούθησαν στη διαδρομή για κάποια χιλιόμετρα. Επίσης μαζί τους βρέθηκαν ο Νίκος ο Αντωνίου, η Βίκυ Μελετοπούλου, ο Γιώργος Έξαρχος και αρκετοί ακόμα.

6η Ημέρα (26 Ιουνίου)
Ο Δημήτρης με το Λουκά ολοκλήρωσαν τη διαδρομή Λιβάδι – Σαραντάπορο – Τσαπουρνιά – Λιβαδερό. Σε καλή πλέον κατάσταση σας ευχαριστούν όλους για την πολύτιμη συμπαράσταση σας. Πλέον λόγω του μεγάλου και πολύωρου χασίματος της Παρασκευής το χρονοδιάγραμμα μετακινήθηκε μια μέρα. Αύριο η διαδρομή τελειώνει στη Καλαμπάκα.

7η Ημέρα (27 Ιουνίου)
Έβδομη μέρα σήμερα, μια κουραστική μέρα. Σύνολο χλμ της μέρας 68!!!Ο Λουκάς και ο Δημήτρης φτάσανε στη Καλαμπάκα στις 10 ώρα συμπληρώνοντας 12 ώρες. Η κούραση μεγάλη. Η διαδρομές τελικά έχουν αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερες με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν στα παιδιά μεγάλη κούραση σωματική και ψυχολογική. Στη Καλαμπάκα το σύνολο των χλμ θα έπρεπε να είναι 378 και έχουμε φτάσει στα 426!!!!!!!  Η σημερινή διαδρομή Λιβαδερό – Δεσκάτη – Κερασούλα – Αγ, Τριάδα – Καλαμπάκα. Τα παιδιά χρειάζονται στήριξη. Στήριξη για να συνεχίσουν. Ο Λουκάς είδη σήμερα υπέφερε από πόνους στο καλάμι όπως περιέγραψε για τα «τελευταία χλμ» δηλαδή τα τελευταία 40! Όποιος Γνωρίζει διαδρομές στο δύσκολο κομμάτι της Στερεάς, η βοήθεια του θα είναι πολύ σημαντική στην επισήμανση σημείων. Όποιος μπορεί να βοηθήσει θα ήταν πολύ καλό ψυχολογικό στήριγμα για το Δημήτρη και το Λουκά.

8η Ημέρα (28 Ιουνίου)
Σήμερα ο Λουκάς και ο Δημήτρης ξεκινήσανε τη διαδρομή και ύστερα από πολύ πίεση δικιά μας αποφασίσανε να ξεκουραστούνε. Η σωματική και ψυχολογική κούραση πολύ μεγάλη λόγω του ασαφούς ίχνους του Ε4 καθώς και των περισσοτέρων χιλιομέτρων που προκύπτουν καθημερινά. Είδη με τα σημερινά πέντε πρωινά χιλιόμετρα τα παιδιά έφτασαν τα 431 συνολικά. Η ξεκούραση τους έγινε στη Καλαμπάκα με αρκετούς φίλους μαζί τους να τους στηρίζουν ψυχολογικά. Αύριο θα ξεκινήσουν κανονικά .
Μελετώντας πλέον τα χρονοδιαγράμματα και μπαίνοντας σε ένα πολύ απαιτητικό ορεινό περιβάλλον από τις επόμενες μέρες, στο ορεινό ανάγλυφο της Στερεάς  κρίθηκε οτι η προσέγγιση του Καρπενησίου πρέπει να επιχειρηθεί σε 3 μέρες αντί για 2 που είχε προβληθεί. Από εκεί και πέρα θα είναι και πιο εύκολο σε εμάς να τους ακολουθήσουμε και να τους στηρίξουμε. Οπότε αύριο ξεκινάμε για Κόζιακα – Ελάτη.
Σας ευχαριστούν όλους για τη στήριξη σας.

9η Ημέρα (29 Ιουνίου)
Έξω από την Ελάτη σταματήσανε τα παιδιά σήμερα ολοκληρώνοντας 54 χλμ με πάρα πολλά χασήματα στη διαδρομή. Και εδώ τα μονοπάτια μέχρι και τον Κόζιακα είναι ασαφή. Αύριο η συνέχεια από νωρίς το πρωί. Το σενάριο μας θέλει την Παρασκευή να φτάσουμε στο Καρπενήσι. Σημείο ορόσημο μιας και η διαδρομή μετά αν και πολύ σκληρή είναι γνωστή. Σας ευχαριστούν όλους.

10η Ημέρα (30 Ιουνίου)
Σήμερα 10η μέρα πραγματοποιήθηκαν 45χιλιόμετρα - πάρα πολύ δύσκολο και ασαφες το μονοπατι χωρίς καμία σήμανση και απροσδιόριστο ίχνος. Κατασκήνωση στην Αργιθέα. Αύριο πρωί στόχος το Κερασοχώρι.

11η Ημέρα (1 Ιουλίου)
Ενδέκατη μέρα σήμερα και ο Λουκάς με το Δημήτρη κοιμούνται πλέον σε δωμάτιο χάρη στο φίλο μας Γιάννη Παπαδόπουλο που κατάφερε από την Αθήνα να βρει τρόπο φιλοξενίας των παιδιών. Ολοκληρώθηκε και σήμερα η διαδρομή Αργιθέα – Κρέντη 74 χιλιομέτρων. Αύριο ξημερώματα ξεκινάω να τους βρω και να τους ακολουθήσω στην διαδρομή Κρέντη – Καρπενήσι. Θα επιστρέψω με αρκετό υλικό για να σας ενημερώσω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους που όλη τη μέρα καλούσαν για να μάθουν την πορεία του Λουκά και του Δημήτρη. Τέλος ένα ευχαριστώ στα ΜΜΕ που ενδιαφέρθηκαν να δημοσιοποιήσουν το γεγονός.

12η Ημέρα (2 Ιουλίου)
Ο Δημήτρης και ο Λουκάς είναι στο Καρπενήσι σήμερα. Αυριο ξεκινούν για Γραμμένη Οξιά. Σήμερα τα συνολικά χιλιόμετρα που πραγματοποιήθηκαν ήταν 30 με πολύ μεγάλη ανηφόρα το Λουκά πεσμένο ψυχολογικά μιας και "σέρνει" το πόδι του. Η ζέστη βρασμός!. Αποτρέψαμε προσωρινά την εγκατάληψη του Λουκά τουλάχιστον προς το κομμάτι της Στερεάς. Θέληση του ήταν να μην συνεχίσει, να δώσει συνέχεια στον Δημήτρη που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και ήδη από σήμερα να συνέχιζα εγώ μαζί του για πολύ μεγάλο συνολικό κομμάτι. Μέσα σε κατάσταση μεγάλης συγκίνησης στο Καρπενήσι η απόφαση του άλλαξε.  Oπότε πάμε Ιτέα.

13η Ημέρα (3 Ιουλίου)
13η ημέρα σήμερα και η διαδρομή ολοκληρώθηκε από το Δημήτρη και το Λουκά. Σύνολο χιλιομέτρων 64 ενώ τα δεδομένα 57. Μαζί τους σήμερα η Αναρριχητική Κοινότητα Λαμίας. Ο Κώστας και ο Τάσος. Συνολικά χιλιόμετρα πλέον στα 696 ΑΝΤΙ ΤΩΝ 586 των ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ!!! Η ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 120ΧΛΜ! Άύριο η διαδρομή διασχίζοντας τα Βαρδούσια φτάνει στη Καλοσκοπή. Χαμόγελα πλέον από χθες. Η μοναξιά των προηγούμενων ημερών αντικαταστάθηκε με ανθρώπους – φίλους στις διαδρομές της Στερεάς.

14η Ημέρα (4 Ιουλίου)
14η μέρα και ο Λουκάς πείρε τα πάνω του, ο Μήτσος χαλαρός πετάξανε μέχρι την Καλοσκοπή. Είδη έχουν στήσει αντίσκηνα για διανυκτέρευση. Ηθικό ακμαίο και χαμόγελα. Ο κόσμος τους έδωσε δύναμη. Η παρουσία φίλων αλλά και μη γνωστών τους έδωσε φτερά στα πόδια. Η διαμονή τις προηγούμενες μέρες σε «στέγη» έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ξεκούραση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πολύ φίλο μας Νίκο Αντωνίου για τη τέλεια φιλοξενία στη Γραμμένη Οξιά και τη συνοδεία των παιδιών ως τα Βαρδούσια στο Κάτω Ψηλό. Όπως μας περιέγραψε φύγανε τρέχοντας από εκεί τα παιδιά. Για αυτά τα παιδιά διότι ακόμα φοράνε σορτσάκια και κυνηγάνε τα όνειρα τους για να ευαισθητοποιήσουν τη κοινή γνώμη για το περιβάλλον. Αύριο πάμε ΔΕΛΦΟΥΣ και τα ευχάριστα νέα φτάνουν και άλλος κόσμος μαζί τους….

15η Ημέρα (5 Ιουλίου)
Ηπειρωτική Ελλάδα τέλος! Πελοπόννησος αύριο. Ο Λουκάς και ο Δημήτρης σε τέλεια κατάσταση. σύνολο χιλιομέτρων 794 από 722 που μας έδιναν τα δεδομένα! Άλλη μια φορά η πράξη επέδειξε ότι εκεί που βρίσκεσαι στην άβυσσο οι φίλοι σου μπορούν να σου δώσουν τη δύναμη να αναστηθείς, να βγάλεις φτερά και να πετάξεις

16η Ημέρα (6 Ιουλίου)
16η μέρα και ο Λουκάς με το Δημήτρη ολοκλήρωσαν τη διαδρομή σε άψογη κατάσταση. Χιλιόμετρα σημερινά 54. Συνολικά 848!Αύριο πρωί ξεκινάνε για Τρίπολη. Για όσους φίλους θέλουν να ακολουθήσουν η διαδρομή περνάει από το όμορφο Μέναλο. ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!

17η Ημέρα (7 Ιουλίου)
17η μέρα και ο Λουκάς και ο Δημήτρης ολοκλήρωσαν τη διαδρομή των 61 χιλιομέτρων με διανυκτέρευση στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου. Συνολικά χιλιόμετρα πλέον 904. Τα παιδιά ανέφεραν και θέλουν να ευχαριστήσουν τους Ορειβάτες της Τριπόλεως διότι τα μονοπάτια που συνάντησαν ήταν τα πιο προσεγμένα και σωστά χαραγμένα. Μαζί τους η Οικογένεια Αντωνόπουλου όπου έστησε ως και πανό να τους υποδεχθεί καθώς και η Νατάσσα η Κουμπούλα που τους συνόδευσε στη διαδρομή. Σήμερα ξεκινήσαμε για την Τρίπολη και την ιστορική περιοχή ΚΑΡΥΑ Αρκαδίας.

18η Ημέρα (8 Ιουλίου)
Ο Δημήτρης και ο Λουκάς ολοκλήρωσαν τη διαδρομή Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου – Καρυά. Σύνολο χιλιομέτρων 68. Σύνολα χιλιομέτρων 972. Σε πολύ καλή διάθεση σας ευχαριστούν όλους. Σήμερα η διαδρομή οδηγεί στην Αναβρύτη Σπάρτης.

19η Ημέρα (9 Ιουλίου)
Χθες ολοκληρώθηκε η διαδρομή μέχρι την Αναβρυτή 58χιλιομέτρων. Συνολικά χιλιόμετρα πλεον στα 1.030!Πάμε ΑΡΝΑ σήμερα και το Γύθειο φαντάζει μπροστά μας......

20η Ημέρα (10 Ιουλίου)
20η μέρα η Σημερινή και ολοκληρώθηκε και η διαδρομή Αναβρυτή – Αρνα. Το μονοπάτι πολύ καλό με τέλεια σηματοδότηση. Το τέλος της Ηπειρωτικής Ελλάδας είναι πλέον μπροστά μας. Αύριο Γύθειο…

21η Ημέρα (11 Ιουλίου)
21η Μέρα, Λουκάς και Δημήτρης ολοκλήρωσαν μια ιστορικής σημασίας δρομική πορεία. Το ελληνικό κομμάτι του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4, 1.107 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ. Κάθε μέρα ήταν εξελίξιμη κάθε μέρα ήταν πλημυρισμένη από συναισθήματα. 1η Διάσχιση Τρέχοντας της Ηπειρωτικής Χώρας. Το μονοπάτι που ενώνει τα βουνά μας με τα βουνά της Ευρώπης και τον Ατλαντικό. Σειρά έχει η Κρήτη για να ολοκληρωθεί η διαδρομή. Φίλοι μας Κρητικοί σε λίγο μαζί σας.

22η Ημέρα (15 Ιουλίου)
Παρασκευή σήμερα 15 Ιουλίου και ο Λουκάς με το Δημήτρη ξεκινήσανε από τη Κίσαμο για το Ελαφονήσι. Η διαδρομή κάτι παραπάνω από 64 χιλιόμετρα. Σε λίγη ώρα τα παιδιά θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή σε πολύ καλή κατάσταση. Η ζέστη αρκετή βέβαια. Η Κρητική φιλοξενία απερίγραπτη με λόγια. Ο Κώστας έκανε τα πάντα. Οργάνωσε υποδοχή, κανόνισε διαμονή – διατροφή και συνόδευσε τα παιδιά στη διαδρομή για πολλά χιλιόμετρα. Η επικοινωνία μαζί του καθημερινή. Ο Κώστας ένας άνθρωπος της περιπέτειας που έκανε πριν λίγο καιρό διάσχιση της Κρήτης με Καγιάκ, 250χιλ + για το Χαμόγελο του Παιδιού.

23η Ημέρα (17 Ιουλίου)
Δημήτρης και Λουκάς χθες συμπλήρωσαν άλλα 61χιλιόμετρα φτάνοντας στο Ζουρίδι Ρέθυμνου. Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι πολύ δύσκολη. Δυο μέρες τώρα δεν υπάρχει σήμα στις διαδρομές που κινούνται με αποτέλεσμα να μη μπορώ να σας μεταφέρω νέα τους. Μόνο μέσω μηνύματος υπήρξε επικοινωνία που ανέφερε λίγα στοιχεία για τα χιλιόμετρα

24η Ημέρα (18 Ιουλίου)
Οι δειλοί πεθαίνουν πολλές φορές πριν το θάνατό τους. Σαίξπηρ.....Ο Λουκάς και ο Δημήτρης κοντά στο Αρκάδι όπου θα διανυκτερεύσουν. Πολύ κουρασμένοι και εξαντλημένοι από τη ζέστη. Αλλά προχωρούν στωικά και υπομονετικά....γιατί οι Αρετές αυτές είναι πλέον για λίγους......Σύνολο σημερινών χιλιομέτρων κοντά στα 66!

» Δείτε περισσότερα για το E4 CHARITY CHALLENGE και το πως μπορείτε να βοηθείσετε

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004