Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Ειδήσεις
3ος Ορεινόs Aγώναs Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας
16/9/2010

3ος  Ορεινόs Aγώναs Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής), σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής, διοργανώνουν τον  3ο  Ορεινό Αγώνα Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, ώρα 09:30 στη Δ. Πάρνηθα.

Σκοπός του αγώνα είναι  η ευαισθητοποίηση για την προστασία του δάσους που απέμεινε. Παράλληλα, επιδιώκεται η προβολή της Δυτικής Πάρνηθας, καθώς η διαδρομή του αγώνα κινείται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς που δεν επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.  Πρόκειται για ορεινή διαδρομή, που κινείται περιμετρικά της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα» στη Δυτική Πάρνηθα, που αποτελεί το φυσικό όριο της ονομαστής χαράδρας της Γκούρας. Περνά  από ορειβατικά μονοπάτια, ρυάκια  και δασικούς δρόμους που συναντούν σημεία με φυσική και ιστορική σημασία για την περιοχή, όπως το ρέμα της Γιαννούλας, την πηγή Ταμίλθι, το Σπήλαιο του Πάνα, τις Πηγές της Αρχαίας Φυλής. Το μήκος της διαδρομής (μετρημένο με GPS) είναι 17 χλμ. και 550 μ..  Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, μη αθλητή με καλή φυσική κατάσταση, καθώς και σε αθλητές.

Η διαδρομή του 3ου Ορεινού Αγώνα Δρόμου, μήκους 17 χλμ. και 550 μ.. (μετρημένη με GPS) κινείται περιμετρικά της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα» στη Δυτική Πάρνηθα και αποτελεί  φυσικό όριο της ονομαστής χαράδρας της Γκούρας. Περνά από ορειβατικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους, και από σημεία που έχουν φυσική και ιστορική σημασία γα την περιοχή, όπως ο ιστορικός Υδραύλακας της «Γιαννούλας», η πηγή Ταμίλθι, το Σπήλαιο του Πάνα, οι Πηγές Αρχαίας Φυλής όπου η αφετηρία και κατάληξη του αγώνα, σημείο που θα γίνουν και οι απονομές των επάθλων.

Η διοργάνωση του αγώνα γίνεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής,  την υποστήριξη του Δασαρχείου Πάρνηθας και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα απονεμηθούν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες.

Αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.eposfilis.gr και αποστολή στο φαξ : 210-2412099 και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-2411148.

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004