Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Ανακοινώσεις
Ένα βράδυ για την Πάρνηθα
14/6/2010

Κατανικήστε την κατήφεια της εποχής με τη γαλήνη που μπορεί να εμπνεύσει η φύση, συμμετέχοντας στις δασοπυροφυλάξεις που έχουν ήδη ξεκινήσει στον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής, την Πάρνηθα.
Στις νυχτερινές δασοπυροφυλάξεις μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε καθώς γίνονται υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένων μελών του Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) και σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, το Δασαρχείο Πάρνηθας, και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Σκοπός των δασοπυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός τυχόν εστιών φωτιάς ή και άλλων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το αλώβητο από την πυρκαγιά του 2007 δασικό κομμάτι της Πάρνηθας και της περιφερειακής ζώνης της. Οι δασοπυροφυλάξεις -που φέτος οργανώνονται για 24η συνεχή χρονιά- διεξάγονται στα στεγασμένα πυροφυλάκια της Σκίπιζας και της Μόλας
Σχολιάζοντας την αναγκαιότητα για συμμετοχή περισσότερων πολιτών στην προστασία του Εθνικού Δρυμού, οι συντονιστές πυροφυλάξεων του Ε.ΔΑΣ.Α, Άρης Χαρβαλιάς και Φώτης Βογιατζής, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Όταν τα κρατικά μέσα μειώνονται, η συμμετοχή των εθελοντών γίνεται ακόμα κρισιμότερη. Εάν ο καθένας από τα πέντε εκατομμύρια των κατοίκων της Αττικής αφιέρωνε ένα βράδυ του καλοκαιριού του στην Πάρνηθα, η φύλαξή της θα ήταν ευκολότερη και αποτελεσματικότερη. Η Πάρνηθα είναι υπόθεση όλων μας και όχι μόνο των μελών του Ε.ΔΑΣ.Α.».
Εάν θέλετε λοιπόν να συμβάλλετε καθοριστικά στην προστασία της Πάρνηθας, να απολαύσετε την ανεπανάληπτη θέα από υψόμετρο 1.100μ., την καλοκαιρινή δροσιά του βουνού, και την ικανοποίηση ότι συμμετέχετε σε κάτι το αυθεντικό, επικοινωνήστε με τον Ε.ΔΑΣ.Α στα παρακάτω:
Τηλ: 210 5200-680 / FAX: 210 5200-681
Website: www.edasa.gr       Email: edasa@otenet.gr, edasa1987@yahoo.gr
Αγ. Κωνσταντίνου 12 Αθήνα Τ.Κ.10431

Σημείωση προς συντάκτες:
Ο Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) είναι περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, με κυριότερο σκοπό του την κινητοποίηση των κατοίκων της Αττικής στην εθελοντική δασοπυροφύλαξη, δασοπυρόσβεση και αναδάσωση των βουνών της Αττικής, καθώς και την παροχή βοήθειας - στο μέτρο του δυνατού- προς τις υπηρεσίες κατάσβεσης ορεινών δασικών πυρκαγιών. Συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα κατά τόπους Δασαρχεία της Αττικής.
Στα 24 χρόνια του ιστορικού του Ε.ΔΑΣ.Α. καταμετρώνται:
1.381 Πυροφυλάξεις
2.838 Εθελοντές
Ειδοποίηση για 152 Πυρκαγιές
Συμμετοχή σε 24 Κατασβέσεις
144 Περιπολίες (από το 2008, με ειδικά εξοπλισμένο όχημα)    

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004