Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Ανακοινώσεις
Διακοπές…. Πάμε «εθελοντικά» στη Β. Τήνο!
14/6/2010

Προορισμός:  ΠΥΡΓΟΣ - ΠΑΝΟΡΜΟΣ, Βόρεια Τήνος,   
Διάρκεια: μία εβδομάδα 02/07/2010-11/07/2010

Στόχος του προγράμματος, που πλέον έχει γίνει ο καθιερωμένος ετήσιος καλοκαιρινός θεσμός,  είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με την οργάνωσή του προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία να νοιώσουν οι συμμετέχοντες την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η επαφή με τη φύση σε συνδυασμό με τη χαρά της εθελοντικής προσφοράς για την ουσιαστική προστασία και διαφύλαξη του φυσικού πλούτου των νησιών μας.

Φέτος το καλοκαίρι,  ο ΕΠΟΣ Φυλής, πηγαίνει στη Β.Τήνο, όπου αιώνες τώρα η σμίλευση του μάρμαρου, από τα  χέρια τηνίων μαρμαρογλυπτών συνεχίζει ν’ αφήνει το στίγμα της, απ’ άκρη σ’ άκρη στην περιοχή του Πύργου – Πανόρμου, ιδιαίτερη πατρίδα τόσων καλλιτεχνών όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς, ο Φιλιππότης και άλλοι. Οι εθελοντές του συλλόγου μας θα συμβάλλουν στη διατήρηση των μονοπατιών της περιοχής, ανάμεσα στον  Πάνορμο και τον Πύργο.

Η πρωινή καθημερινή εργασία καθαρισμού στα λιθόστρωτα-μαρμάρινα μονοπάτια της κοινότητας Πανόρμου θα συνδυαστεί με απογευματινές μικρές ή μεγάλες πεζοπορίες σε στράτες που οδηγούν σε χωριά απείραχτα από το χρόνο, σε μακρινά ξωκλήσια και περιστεριώνες. Δεν θα λείψουν οι ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις στα σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της γύρω περιοχής, όπως τη Σχολή και το Μουσείο Μαρμαρογλυπτικής, τους πύργους των Χαλεπά, Φιλιππότη, Λύτρα. Κολύμπι (Πάνορμος, Άγια Θάλασσα, Όρμος Γιαννάκη, Όρμος Μαλί, Όρμος Υστερνίων Ρόχαρη, Κολυμπήθρα κ.α.), επισκέψεις σε μοναστήρια, νυχτερινές  πορείες, ανεμελιά και ξεκούραση στα ντόπια γραφικά καφενεδάκια θα ενισχύσουν τη καλοκαιρινή συντροφιά μας.
Το Κέντρο Κλασσικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσει το ανέκδοτο έργο του Γ. Ησαϊα «Ο Έλεγχος» στην πλατεία του Βερναδάτου για τους εθελοντές και θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο γλέντι προσφορά του Δήμου Πύργου.

Μπορούν να συμμετάσχουν ηλικίες από 18 ετών έως 50 ετών

Θα γίνονται δεκτές μόνο οι συμμετοχές για το σύνολο του προγράμματος και όχι για μέρος του.

Στην τιμή περιλαμβάνονται: ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Τήνος – Ραφήνα,  μεταφορά από και προς τον Πύργο, διαμονή με διευκολύνσεις στον Πύργο, ξεναγήσεις κλπ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχών.
Διοργάνωση : Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής – Δήμος Πύργου Πανόρμου

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-2411148.
www.eposfilis.gr, email: eposfilis@gmail.com

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004