Σάββατο 18 Μαΐου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Ειδήσεις
Εγκαίνια του αναβιωμένου δικτύου μονοπατιών στη χερσόνησο του Αι Γιάννη Δέτη, Νάουσα Πάρος.
1/6/2010

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στο Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου, το Σαββατοκύριακο 5-6 Ιουνίου, με κύριο θέμα τα εγκαίνια των νέων μονοπατιών που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Τα νέα αυτά μονοπάτια σχεδιάστηκαν από τον έμπειρο περιπατητή Κώστα Ζαρόκωστα, υπεύθυνο του Πολιτισμού-Πολιτιστικών Διαδρομών του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας.  Διασχίζουν 7 χιλιόμετρα στον χώρο, με φυσικά σημεία ανάπαυσης στη διαδρομή και συνδέονται με τα πιο όμορφα σημεία της χερσονήσου του Αϊ Γιάννη Δέτη. Έχουν χαρακτήρα καθαρά περιπατητικό και απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Στις διαδρομές αυτές, εκτός από την ομορφιά της φύσης και της βλάστησης που έχει αρχίσει να επανέρχεται μετά την απαγόρευση της βόσκησης, ο επισκέπτης συναντά σημάδια της ιστορίας, απομεινάρια που μαρτυρούν την ανθρώπινη δραστηριότητα στον χώρο στη διάρκεια των αιώνων.
Τα μονοπάτια αυτά συνδέονται με τις πιο παρθένες παραλίες στην περιοχή και φυσικά με τον Φάρο του Κάβο-Κόρακα, ο οποίος θα είναι επισκέψιμος, με οικοδεσπότη τον Φαροφύλακα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τις 10πμ έως τις 8μμ. Ξεναγήσεις στα μονοπάτια προγραμματίζονται 9-12 το πρωί το Σάββατο και την Κυριακή.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν επίσης οι μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πάρου με ζωγραφική και έκθεση, ενώ έκθεση φωτογραφίας «Τα Μανιτάρια της Πάρου» που πραγματοποίησε τη φετινή σχολική χρονιά η περιβαλλοντική ομάδα του  Γυμνασίου Νάουσας θα παρουσιαστεί στα κελιά του Μοναστηριού Αϊ-Γιάννης Δέτης.
Η γιορτή των εγκαινίων θα γίνει στις 12.30μμ, το Σάββατο 5 Ιουνίου, με χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο και την Έπαρχο, την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάρκου Πάρου, και μία παρουσίαση από τον μελετητή των μονοπατιών Κώστα Ζαρόκωστα.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν ζωντανή μουσική σε καλοκαιρινούς ρυθμούς από την μπάντα X-ROAD.

Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου Αι Γιάννης Δέτης
Νάουσα Πάρος, 84401 Κυκλάδες
Τηλ. +30/22840/53560 & +30/6974/903604
www.parkoparos.gr
email: contact@parkoparos.gr

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004