Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Ανακοινώσεις
4ος Kentavros Ultra Trail of Pilio
26/5/2010

Με τη συμμετοχή 180 αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 ο 4ος Κένταυρος υπερμαραθώνιος Πηλίου. Οι αθλητές ακολούθησαν την καινούργια χάραξη της διαδρομής, η οποία σαφώς ανέβασε το δείκτη δυσκολίας του αγώνα που από πέρσι αποτελεί κριτήριο για το Mont Blanc Ultra Trail δίνοντας 2 βαθμούς σε όσους τερματίσουν.
Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Ελβετός πρωταθλητής του ορεινού τρεξίματος Marco Gazzola που κάλυψε την απόσταση των 67,7 χλμ σε χρόνο 6:59’:30’’που αποτελεί και ρεκόρ διαδρομής. Ο Gazzola τρέχοντας με σταθερό ρυθμό ξεχώρισε από το γκρουπ των πρωτοπόρων μετά το 30ο χλμ και τερμάτισε στην πρώτη θέση με χαρακτηριστική άνεση, αλλά και διάθεση για χιούμορ ζητώντας ως έπαθλο από τον Νίκο Μαγγίτση μια παγωμένη μπύρα!  Τη 2η θέση κέρδισε ο Γιάννης Κουρκουρίκης της Ομάδας Μαραθωνοδρόμων Γιαννιτσών (ΟΜΓ) o οποίος με την εντυπωσιακή του εμφάνιση έδειξε ότι διαθέτει στοιχεία δυνατού αθλητή, ενώ 3ος τερμάτισε ο φορμαρισμένος Νίκος Κωστόπουλος ο οποίος προερχόταν από τρεις συνεχόμενους ορεινούς αγώνες στους οποίους μάλιστα και διακρίθηκε.                                             Οι δύο πρώτοι αθλητές εκτός ομάδας salomon o Γιάννης Κουρκουρίκης και ο Κώστας Τσαντός, θα πάρουν μέρος στο SalomonAdvanceWeekendστις 21 Νοεμβρίου 2010 στον Παρνασσό.
Συνολικά τη γραμμή του τερματισμού πέρασαν 141 αθλητές, ενώ (40) εγκατέλειψαν για διάφορους λόγους και κυρίως λόγω της αυξημένης δυσκολίας του αγώνα που οφείλεται στο συνδυασμό της απόστασης με την υψομετρική διαφορά. Σχετικά με τους κόφτες, η διοργάνωση εκτιμώντας τα χρονικά όρια σε σχέση με τις επιδόσεις των αθλητών, ανακοινώνει ότι από την επόμενη χρονιά αυξάνει το όριο στο 14o χλμ στη Δράκεια από 2 σε 2:30 ώρες και στα Χάνια στο 42ο χλμ από τις  8 στις 8:30 ώρες.
Οργανωτικά ο αγώνας πέτυχε τους στόχους του καθώς το πρόγραμμα ακολουθήθηκε με συνέπεια. Το pasta party που έγινε στην παραλία της Αγριάς το Σάββατο 8 Μαΐου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους, ενώ 3 ζευγάρια αθλητών και εθελοντών απόλαυσαν εν πλω ένα ξεχωριστό και ρομαντικό pasta party στα ανοικτά της Αγριάς.
Στο θέμα της ασφάλειας όπου είχε δοθεί μεγάλη έμφαση, η διοργάνωση πέτυχε το απόλυτο. Η εξαιρετική και πυκνή σήμανση, η συνεπής τροφοδοσία, η ασφάλιση σημείων με πιθανή ολισθηρότητα και η γενικότερη φροντίδα της διοργάνωσης στον τομέα αυτό συνέβαλαν στην αποφυγή κάθε απροόπτου.
Οι διοργανωτές του αγώνα ο Αθλητικός Όμιλος 'Αθλος Αγριάς και η ιστοσελίδα Dromeasclub ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή του και ιδιαίτερα τον  Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγριάςγια την υποστήριξή του, το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένηγια την οικονομική βοήθεια και την διάθεση του χώρου του αμφιθεάτρου, τους 98 εθελοντές και εθελόντριες για την αμέριστη βοήθειά τους, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου,  το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς και το Διθέσιο Σχολείο Δράκειας.
Επίσης ευχαριστεί όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τη συμμετοχή τους και ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για τον 5ο KentavrosUltraTrailofPilioπου θα γίνει στις 8/5/2011 θα ανοίξουν στις 8 Νοεμβρίου 2010 μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα με όριο συμμετοχών στους 400 αθλητές.

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004