Σάββατο 15 Μαΐου 2021
Τα νέα του pezoporia.gr
Ειδήσεις
Πρόσκληση για πεζοπορία στις 8/5/2010 και ώρα 12.00 π.μ.
30/4/2010
Ραντεβού ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ του Οροπέδιου Φολόης στον Αϊ Γιώργη.

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ  ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ στα πράσινα μονοπάτια του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Πάνω από 300 χιλιόμετρα δίχτυο πράσινων μονοπατιών έχει δημιουργήσει ο Σύλλογός μας  ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ  με εθελοντές ορειβάτες σε συνεργασία με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ. – Ο.Ξ.Ν.Ε. και με τους τοπικούς φορείς τα τελευταία επτά χρόνια στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Ερυμάνθου.
 Μονοπάτια  για όλες τις ηλικίες και για όλες τις εποχές του χρόνου.   
Τα τελευταία επτά χρόνια από πρωτοβουλίες των Συλλόγων μας εθελοντικές έχουν επισκεφθεί την ευρύτερη ορεινή περιοχή του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ πάνω από 4000 περιπατητές, φυσιολάτρες, ορειβάτες  έχουν πεζοπορήσει στα μονοπάτια μας, έχουν επισκεφθεί τα μνημεία μας, γεύτηκαν τα ωραία τοπικά προϊόντα μας, έχουν λάβει μέρος στις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις κ.τ.λ..
Μια άγνωστη αλλά πανέμορφη περιοχή της Ηλείας της Ελλάδας με τις εθελοντικές πρωτοβουλίες μας χωρίς καμία κρατική ενίσχυση σήμερα είναι πλέον γνωστή και σιγά - σιγά γίνεται προορισμός, είχαμε όμως την αμέριστη συμπαράσταση των Μ.Μ.Ε. της Ηλείας και όλης της Ελλάδας.   
Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας θα επισκεφθούν το ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και την ευρύτερη ορεινή περιοχή  του Νομού  Ηλείας ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΠΥΡΓΙΩΝ με Αρχηγό και ξεναγό τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Παναγιώτη Αχιλλεόπουλο στις  8 – 9 / 05 / 2010
Το πρόγραμμα έχει ως εξής. Σάββατο 8/5/2010 αναχώρηση 07.00 π.μ. από Αθήνα και άφιξη στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ στον Αϊ Γιώργη ώρα 12.00 περίπου και έναρξη της πεζοπορίας διάρκειας 2 ώρες μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στον πυρίνα του δρυοδάσους, στη συνέχεια άφιξη στη ΛΑΜΠΕΙΑ στο Ξενοδοχείο << ΛΑΜΠΕΙΑ ΟΡΗ >> για διανυκτέρευση.
Θ’ ακολουθήσει παρουσίαση της ιστορίας της ΛΑΜΠΕΙΑΣ, στη συνέχεια φαγητό με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και τοπικές γεύσεις στη ταβέρνα  ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ του κ. Παναγιώτη Ηλιόπουλου χορός και γλέντι. 
Κυριακή 9/5/2010  Επίσκεψη στη Αρχαία Ολυμπία και ξενάγηση από την αρχαιολόγο κ. Ελένη Παπακωνταντίνου  στο παλιό Μουσείο της Ολυμπίας, επίσκεψη στη λίμνη μουριάς, στο Κτήμα Μερκούρη, στη συνέχεια επίσκεψη στο Μουσείο της Αρχαίας Ηλιδας, ξενάγηση στο πανέμορφο φράγμα του ΠΗΝΕΙΟΥ και φαγητό στο τουριστικό περίπτερο.

ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Φυσιολατρία  Ορειβασία  Οικολογία
Τηλ. 6974070997 
e-mail goumerios@yahoo.gr

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004