Σάββατο 15 Μαΐου 2021
Τα νέα του pezoporia.gr
Ειδήσεις
4η Πανελλήνια Συνάντηση φίλων του ορειβατικού σκι και της χιονοδρομίας
Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων
3/1/2010

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μεγάλη γιορτή στα Λευκά Όρη το  τριήμερο 12,13 και 14 Μαρτίου 2010, όπου θα γίνει η 4η Πανελλήνια Συνάντηση φίλων του ορειβατικού σκι και της χιονοδρομίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης και με τη συμμετοχή τριών Γάλλων παγκόσμιας εμβέλειας αθλητών του ορειβατικού σκι. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι  καλύτεροι  Έλληνες σκιέρ από τη βόρεια Ελλάδα.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πλούσια κρητική φιλοξενία στον Ομαλό, διαβίωση  και διανυκτερεύσεις στα καταφύγια Καλλέργη, Σβουριχτής και Ταύρης, διάσχιση  των συμμετεχόντων από τον Ομαλό μέχρι τ' Ασκύφου με ορειβατικά σκι. Μαζί  με τους Γάλλους θα ταξιδέψει και οπερατέρ για λογαριασμό μεγάλου περιοδικού για να καταγράψει όλη την εκδήλωση και την προσπάθεια των αθλητών στα νοτιότερα  βουνά της Ευρώπης.
Το ορειβατικό σκι κερδίζει συνεχώς καινούργιους φίλους, όσοι το επιχειρούν  βαδίζουν στο ξεχιόνιστο τοπίο με τα σκι στη πλάτη και όπου υπάρχει αρκετό χιόνι τα χρησιμοποιούν. Αυτό σε μια διαδρομή μπορεί να γίνει πολλές φορές (λίγο πεζοπορία - λίγο χιονοδρομία).
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων θα καλύψει τα εισιτήρια των ξένων επισκεπτών, το ξενοδοχείο Porto Venetsiano θα τους φιλοξενήσει και η εταιρία Γιαννενάκης θα συμβάλει με τον τρόπο της στην διοργάνωση αυτή.

Την όλη προσπάθεια θα συνδράμουν δεκάδες εθελοντές μέλη του Συλλόγου, που θα  μείνουν σε αντίσκηνα κατά μήκος της διαδρομής, Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού που θα μείνουν προληπτικά στα καταφύγια, ειδικοί στη χάραξη τέτοιων διαδρομών  που θα τοποθετήσουν δυο μέρες πριν την εκδήλωση 2.500 καλάμια μπαμπού με σημαιάκια στο χιονισμένο, αλλά και στο χωρίς χιόνι πεδίο. Ακόμα υπεύθυνοι στα  καταφύγια, οδηγοί των τζιπ, αλλά και αγροτικών Ι.Χ. θα μεταφέρουν υλικά ή εξοπλισμό όπου χρειαστεί.

> Πρόγραμμα συνάντησης
> Χρήσιμες πληροφορίες
> Δήλωση συμμετοχής

Η εκδήλωση ματαιώθηκε. Δείτε περισσότερα εδώ.

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004