Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Ανακοινώσεις
Αγώνας περιπέτειας στον Παρνασσό - Ορεινό Τρέξιμο
5/3/2007

Οι ορειβάτες έκαναν την αρχή πριν περίπου 30 χρόνια. Για την καθημερινή τους προπόνηση επέλεξαν να τρέξουν έξω, στο ορεινό περιβάλλον. Το ίδιο δείχνουν σήμερα να επιλέγουν και οι δρομείς, αποφεύγοντας τη μονοτονία των σταδίων. Έτσι το ορεινό τρέξιμο είναι το νέο «κύμα». Ο συνδυασμός δυο κορυφαίων αθλημάτων!

Ένα τρανταχτό παράδειγμα της ευρωπαϊκής πραγματικότητας σήμερα είναι το εξής: Γύρος Mont Blanc. 163χλμ, 9000μ υψομετρική! Γίνονται δεκτοί μόνο 2000 αθλητές που έχουν κατάλληλο «βιογραφικό». Η λίστα συμπληρώθηκε μέσα σε 9 ώρες και 50 λεπτά! Σίγουρα το ορεινό τρέξιμο είναι το νέο «κύμα», για την Ευρώπη.

Τι γίνεται όμως και στην Ελλάδα? Οι ορεινοί αγώνες έκαναν τα πρώτα δειλά τους βήματα πριν λίγα χρόνια. Η ανταπόκριση του κοινού έδωσε στους διοργανωτές όρεξη για να συνεχίσουν… και σε κάποιους άλλους να τολμήσουν!

Έτσι σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε έναν καινούριο αγώνα. Το Μονοπάτι Παρνασσού.

Το «Μονοπάτι Παρνασσού» γίνεται πραγματικότητα στις 15 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, στη γραφική Αμφίκλεια. Οι ανατολικές πλαγιές του ρουμελιώτικου βουνού, είναι το πεδίο διεξαγωγής του αγώνα, που έχει συνολικό μήκος 25 χιλιόμετρα. Εκκίνηση και τερματισμός βρίσκονται στην Αμφίκλεια και οι αθλητές κάνουν μια κυκλική διαδρομή, της οποίας το ψηλότερο σημείο φτάνει στα 1300 μέτρα υψόμετρο. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί από την κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας, εκεί όπου θα γίνει και ο τερματισμός, πέντε ώρες αργότερα για τους τελευταίους (όριο εγκυρότητας)

ΤΟ «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ» ΕΠΙ ΤΡΟΧΑΔΗΝ

Μήκος διαδρομής: 25 km
Υψομετρική διαφορά: +1400 m
Δείκτης Ανάβασης: 56
Ημέρα αγώνα: Κυριακή, 15 Απριλίου 2007
Ώρα εκκίνησης: 11 το πρωί
Όριο εγκυρότητας: 5 ώρες
Διάρκεια εγγραφών: 20 Ιανουαρίου έως 15 Απριλίου
Κόστος συμμετοχής: 15 Euro (πάστα πάρτυ, αναμνηστικό αγώνα, τροφοδοσία στη διαδρομή, δίπλωμα συμμετοχής)
Τεχνική ενημέρωση: Σάββατο, 14 Απριλίου 2007, 8 το βράδυ στη Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Κέντρου, Κάτω Πλατεία Αμφίκλειας.
Πληροφορίες για την περιοχή: www.amfiklia.gr

Ο νέος αυτός αγώνας φιλοδοξεί να καθιερωθεί. Όχι μόνο για τη μοναδική ομορφιά της διαδρομής αλλά και γιατί η δυσκολία του είναι τέτοια που δίνει την ευκαιρία ακόμα και στο νέο δρομέα ή ορειβάτη να δοκιμάσει.
Κάνε το βήμα…τρέξε μέσα στο δάσος, δίπλα στο ποτάμι, κατέβα τη σάρα, άκου τα πουλιά, μύρισε τα έλατα και τερμάτισε στο ιστορικό χωριό!

Το «Μονοπάτι Παρνασσού» γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίκλειας. Διευθυντής του αγώνα είναι ο Δημήτρης Μπουραζάνης, και υπεύθυνος υλοποίησης ο Λουκάς Πρατίλας. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977-931008 & 6932-271106
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.a-z.gr

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004