Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
Πεζοπορικές Διαδρομές
 Γενικά για τις πεζοπορικές διαδρομές
 

Οι πεζοπορικές διαδρομές που περιγράφονται στο pezoporia.gr αποτελούνται από δύο μέρη.

Το Α’ μέρος είναι η γενική περιγραφή όπου ο αναγνώστης θα ενημερωθεί για την περιοχή που πρόκειται να επισκεφθεί - περπατήσει. Η γνωριμία με μια περιοχή, ένα βουνό κλπ. είναι ο βασικός συντελεστής για να απολαύσει κανείς την πεζοπορική διαδρομή, ανακαλύπτοντας τα πολιτιστικά της στοιχεία, τη φύση της κλπ.
Σε πολλές γενικές περιγραφές υπάρχουν και υποδείξεις για την ανάγνωση και άλλων άρθρων που αναλύουν ακόμα περισσότερο ιστορικά ή πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής.

Το Β΄ μέρος είναι η "Αναλυτική περιγραφή της διαδρομής", μια περιγραφή με την οποία ο πεζοπόρος με ασφάλεια θα φτάσει στον προορισμό του, ενώ εκ των προτέρων θα γνωρίζει το χρόνο που θα κάνει, τις δυσκολίες της διαδρομής κ.λ.π. Για καλύτερη ενημέρωση θα πρέπει κανείς να διαβάσει το κεφάλαιο "Πως διαβάζονται οι αναλυτικές περιγραφές" στην ενότητα "Θέματα για βοήθεια".

Πέραν των ανωτέρω ο πεζοπόρος θα βρει το κεφάλαιο για το τι εξοπλισμό χρειάζεται, ποια είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου και τι θερμοκρασίες επικρατούν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του έτους.
Ακόμα σημεία διαμονής (καταφύγια - ξενώνες) και φαγητού, όπως και χρήσιμα τηλέφωνα.

Πέρα της περιγραφής μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία map. plt. wpt. που αναφέρονται σε χρήστες G.P.S που χρησιμοποιούν το πρόγράμμα Ozi - Explorer, το οποίο μπορείτε ν΄ αγοράσετε στη διεύθυνση www.oziexplorer.com

Η πλοήγηση στις πεζοπορικές διαδρομές γίνεται μέσω Γεωγραφικού διαμερίσματος (π.χ Στερεά Ελλάδα, Ήπειρος κλπ.) και στη συνέχεια επιλέγετε το νομό (π.χ Φθιώτιδα).

Για οιαδήποτε διευκρίνιση ή διόρθωση επικοινωνήστε με το info@pezoporia.gr


ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

 
 Επιλέξτε γεωγραφικό διαμέρισμα:
Θράκη
Μακεδονία
Ήπειρος
Θεσσαλία
Στερεά Ελλάδα
Πελοπόννησος
Νησιά Ιονίου
Κυκλάδες
Δωδεκάνησα
Νησιά Αιγαίου
Κρήτη
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004