Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
Πρακτορεία
ΑΤΡΑΠΟΣ
Διεύθυνση: Αγ. Ανδρέου 197 Πάτρα
Τηλέφωνο: 261-0426670, 694-5808684
Fax:
website: www.atrapos.com
e-mail: atrapos@atrapos.com
 
Η «ΑΤΡΑΠΟΣ» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των περιηγήσεων που διοργανώνει στην ελληνική ύπαιθρο, προγραμμάτισε εκδρομές που πρόθεση έχουν να καλύψουν ποικίλα ενδιαφέροντα και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα μέλη και φίλους της. Το πνεύμα που διακρίνει τις εκδρομές της παραμένει πάντα η βαθύτερη προσέγγιση και η καλύτερη γνωριμία με τις περιοχές και τους τόπους επίσκεψης. Για το σκοπό αυτό η πεζοπορία συνεχίζει να είναι η βάση των εκδρομών της, ως ο καλύτερος τρόπος για αμεσότερη επαφή με τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και γενικότερα το περιβάλλον του χώρου των περιηγήσεών της. Οι πεζοπορίες συνδυάζονται πάντα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος χώρους. Οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονται από την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών με έντυπα ή άλλο υλικό που έχουν συλλεχθεί και συνταχθεί από την «ΑΤΡΑΠΟΣ» και ξεναγήσεις από ειδικούς ανάλογα την περίπτωση.
Στο νέο πρόγραμμα εκδρομών και περιηγήσεων έχουν συμπεριληφθεί καινούργιοι και ίσως πιο πρωτότυποι προορισμοί. Δίνεται μεγάλη ποικιλία επιλογών, με τη διοργάνωση διαφορετικών χρονικά εκδρομών (μονοήμερες, διήμερες, πολυήμερες), ιδιαίτερου ενδιαφέροντος (ιστορικού, αρχαιολογικού, περιβαλλοντικού κ.λ.π.) και σε μακρινές ή κοντινές περιοχές. Οι προορισμοί δε, που έχουν συμπεριληφθεί στη τρέχουσα χρονική περίοδο, αποτελούν συνέχεια προηγούμενων περιόδων έτσι ώστε να συμπληρώνεται το «παζλ» της κάθε περιοχής.
Οι πεζοπορίες είναι σε γενικές γραμμές εύκολες και προσιτές σε, όσο το δυνατόν, περισσότερο κόσμο και κατά παράδοση η «ΑΤΡΑΠΟΣ» δίνει τη δυνατότητα εναλλακτικών επιλογών σε εκείνους που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν το πεζοπορικό πρόγραμμα.

Στο καινούργιο πρόγραμμα υπάρχουν ορισμένα νέα στοιχεία. Κατ΄ αρχήν το πρόγραμμα πλέον είναι ετήσιο, ώστε να μπορεί να προγραμματίσει κανείς τις εκδρομές που θα συμμετάσχει σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Επιπλέον για κάθε εκδρομή δίνονται πληροφορίες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που παρουσιάζει και το βαθμό δυσκολίας των πεζοποριών.

Οι πληροφορίες των εκδρομών, για να γίνονται εύκολα και γρήγορα αντιληπτές, δίνονται με τη χρήση των παρακάτω συντομογραφιών ανάλογα με το κυρίαρχο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν: αρχαιολογικό (Α), ιστορικό (Ι), περιβαλλοντικό (Π), πολιτισμικό (ΠΟ), αγροτουριστικό (ΑΓ), φυσιολατρικό (Φ), αρχιτεκτονικό (ΑΡ), θρησκευτικό (Θ).

Όσον αφορά το βαθμό δυσκολίας των πεζοποριών, ο οποίος είναι καθαρά υποκειμενικός και ποικίλουν τα κριτήρια για τον καθορισμό του, για να υπάρχει μία κατ’ αρχήν πληροφόρηση, οι πεζοπορίες κατατάχθηκαν σε τρεις κατηγορίες: εύκολες (Ε) μέχρι τρεις ώρες χωρίς έντονες υψομετρικές διαφορές, μέτριες (Μ) μέχρι πέντε ώρες με υψομετρικές διαφορές, και δύσκολες (Δ) περισσότερο από πέντε ώρες με έντονες υψομετρικές διαφορές. Σε όλες τις διήμερες εκδρομές το πρόγραμμα αποτελείται συνήθως από μία εύκολη ή μέτρια πεζοπορία τη μία μέρα και από μία μέτρια ή δύσκολη την επόμενη.
Μετά από τη σύντομη περιγραφή κάθε εκδρομής αναγράφονται τα ενδιαφέροντα που παρουσιάζει και ο βαθμός δυσκολίας της πεζοπορίας με τη χρήση των παραπάνω συντομογραφιών ως εξής:
ενδιαφέροντα / βαθμός δυσκολίας π.χ. (Π), (ΑΡ) / (Μ)

 
Εκδρομές
Ημερ. (Από - Έως) Λεπτομέρειες
Δεν υπάρχουν διαθέσιμες εκδρομές.
  :: ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  Γνωρίστε τα 860 βουνά της Ελλάδος με υψόμετρο άνω των 500μ. με την βοήθεια του iMapper της Anadigit

Δείτε τα βουνά >
 
  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004